Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ruby's #5 THE LOVELY EGGS - THIS IS OUR NOWHERE


Οι The Lovely Eggs δοξάζουν το rock 'n roll. Με μια κιθάρα και ένα ντραμς παίζουν underground indie-punk-pop ύμνους. Το This is Nowhere είναι ο τέταρτος δίσκος τους ενώ έχουν κυκλοφορήσει κάμποσα σιγκλάκια, δύο eps, μια κασέτα και έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συλλογές.
Το duo των Holly Ross (κιθάρα, φωνή) και David Blackwell (τύμπανα) που μάλιστα είναι και παντρεμένο ζευγάρι, παραδίδει μαθήματα διασκεδαστικού indie rock. Αν σας έχουν λείψει οι Breeders, οι Hole και οι Veruca Salt ή αν έχετε ξεχάσει τα νιάτα σας η ακρόαση του δίσκου αυτού επιβάλλεται. Επειδή δεν είμαστε στο 1994 βέβαια οι Lovely Eggs είναι γενικώς άγνωστοι (και από ότι βλέπω στην blogovision παντελώς άφαντοι) και τα μεγάλα sites και περιοδικά δεν γράφουν τίποτα γι'αυτούς. Κάτι που δε νομίζω ότι τους χαλάει γιατί το ζευγάρι έχει συνειδητά επιλέξει τον ανεξάρτητο δρόμο όσον αφορά την παραγωγή και προώθηση των δίσκων του.


Παρόλα αυτά τα τραγούδια τους είναι θορυβώδη ποπ διαμαντάκια, μελιστάλαχτα, μελωδικά, ζόρικα, σέξι, ανεπιτήδευτα. Που σημαίνει ότι οι The Lovely Eggs τα χώνουν κανονικά και το εννοούν. Στα 31 λεπτά αυτού του δίσκου χτυπιέσαι και χαίρεσαι που ο ήχος αυτός ζει και βασιλεύει, έστω και μόνο στα underground σαλόνια. Το Magic Onion είναι το πρώτο single και είναι από τα αγαπημένα tracks της χρονιάς. Σε έναν δικαιότερο κόσμο θα έκανε παρέα στο Cannonball και το Pedestrian At Best στα rock dancefloors (υπάρχουν τέτοια ακόμα πουθενά;) To Goofin' Around (in Lancashire) είναι το δεύτερο single και θυμίζει Yo La Tengo στις πιο γκαζομένες στιγμές τους. Από κει και πέρα όλα τα τραγούδια είναι κολλητικά και το άλμπουμ παίζει στο repeat για τέταρτη φορά μέχρι να τελειώσουν αυτές οι γραμμές. Ρίξτε μια ματιά και στο site της μπάντας, είναι διασκεδαστικότατο, ειδικά τα t-shirts είναι νοστιμούτσικα.




NO. 6 ALABAMA SHAKES - SOUND AND COLOUR
NO. 7 UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA - MULTI LOVE
NO. 8 NOVELLA - LAND
NO. 9 COURTNEY BARNETT - SOMETIMES I SIT AND THINK ....
ΝΟ. 10 JACCO GARDNER - HYPNOPHOBIA
NO. 11 WILCO - STAR WARS
ΝΟ. 12 SUNDOWNERS - SUNDOWNERS
NO. 13 MINI MANSIONS - THE GREAT PRETENDER
ΝΟ. 14 BEACH HOUSE - STRAWBERRY CHERRY
ΝΟ. 15 BOP ENGLISH - CONSTANT BOP
NO. 16 MOA BONES - SPUN
ΝΟ. 17 JULIA HOLTER - HAVE YOU IN MY WILDERNESS
NO. 18 SUFJAN STEVENS - CARRIE AND LOWELL
NO. 19 JOANNA GRUESOME - PEANUT BUTTER
NO. 20 THEE HOLY STRANGERS - T.H.S.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου