Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αντίο μεγάλες σκέψεις

Φιλοσοφία, ζωή μέσα σε μεγάλες σκέψεις σαν τα ψηλά βουνά τα χιονισμένα. Ατενίζοντας τα ύψη μαγεμένος από τις εσωτερικές σου ανακαλύψεις, ατενίζοντας τους ανθρώπους από μακριά αρκούμενος στον τέλειο εαυτό σου. Ξεπερνώντας τα σκατά της καθημερινότητας της εργασίας και της παραγωγής με άσκηση του νου, περπατώντας στα ψηλά βουνά, μέσα στις φυλωσιές, δίπλα σε ρυάκια, ένας με τη φύση, μακριά από την διαλυμένη κοινωνία. Ακούγοντας Girls Names, Mecano, Esbjorn Svensson Trio και ΟΜ. Πλησιάζεις, είσαι κοντά; Συνέχισε, είναι μια πορεία. Μόνο πρόσεχε μη πας πολύ βαθιά και δεν το αντέξεις. Επιστρέφεις στην άγρια φύση για μερικές σελίδες και λίγες ώρες μα η υπόσχεση για το παντοτινό κάλεσμα είναι μεγάλη, σχεδόν ιερή.
Και εδώ την πατάς wanna be Ζαρατούστρα μου γιατί διάβασες πρόσφατα τυχαία σε ένα βιβλίο του μέντορά σου "φοβού τα ιερά και τους ακόλουθους". Ψιλιάστηκες αλλά περίμενες να δεις που θα σε πάει αυτή η ανάγκη να αποδράσεις από τη φυλακή της κοινωνίας. Που αλλού εκτός από τη φυλακή του νου σου που σε κρατάει όπως ο παπάς τον πιστό.
Και εκεί ήρθε ο Parov Stellar και ενώ ήσουν υπό κατάρρευση μέσα στο μυαλό σου, το σώμα αντέδρασε και πέταξε στα σκουπίδια όλο τον εαυτό που συνέταξες με τάξη αυτό τον καιρό. Ναι, ξεκίνησες με συναίσθημα αλλά εξιδανίκευσες και έφτασες στη σκέψη και την εκλογίκευση. Στο διάολο, το σώμα μιλάει τώρα.
Έπειτα ήρθε το Get Lucky που έκανε ότι ακριβώς λέει ο τίτλος του δίσκου των Daft Punk, ανέσυρε από τη μνήμη σου, την κοντινή και μακρινή, όλα τα πάρτυ, όλες τις βραδυνές εξόδους, όλους τους φίλους και φίλες, τους τρελούς χορούς που μοιραστήκατε. Θυμήθηκες το αυτονόητο, ότι για να αλαφρύνει η καρδιά σου έχεις ανάγκη από ένα καλό αγαπησιάρικο χορευτικό τραγούδι, ένα ταίρι, ανθρώπους γύρω σου για τους οποίους να νοιάζεσαι. Αντίο μεγάλες σκέψεις, ξέρω ότι έχουμε να πούμε πολλά ακόμα, σε εσάς ανήκω αλλά, ώπα, μπορεί και όχι. Καλό μας καλοκαίρι!