Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Picks of the week

Αυτή είναι μια υπέροχη μουσικά εβδομάδα λόγω των πάρτυ που προηγήθηκαν (και έπονται για πολλούς μέσα στο πσκ αλλά όχι για μένα που την κάνω για την ησυχία του βουνού) και των συναυλιών που έγιναν και θα γίνουν στην πόλη μας. Περάσαμε τέλεια στον Parov Stellar μέσα σε ένα κατάμεστο Rebublic με πάνω από χίλια άτομα ντυμένα σε στυλ charleston να χορεύουν και να αποθεώνουν τον Max the Sax. Εμείς στο mojo περάσαμε ακόμα καλύτερα για τους δικούς μας λόγους.
Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται τώρα στην αμέσως επόμενη συναυλία της manifest by mojo που αφορά τον συνθέτη και παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής Ulrich Schnauss. Για τον οποίο δε γνώριζα πολλά πράγματα αλλά ακούγοντας τις μουσικές του καλύτερα έχω ενθουσιαστεί. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και σε σας. Υπέροχη μίξη ambient electronica με shoegaze και dreamy pop ατμόσφαιρες. Για περισσότερα σχετικά με το live κοιτάξτε εδώ.





Μιας και μιλάμε για shoegaze ακούστε ένα αξιοπρεπέστατο νέο δείγμα του είδους. Απο την εποχή των Lush στα early 90s είχα να ακούσω κάτι παρόμοιο. Γλυκό, θηλυκό, εφηβικό, αιθέριο, ταξιδιάρικο, τι άλλο μπορεί να θελήσει κανείς.



Είπα για Lush που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γκρουπ των 90s. Essentials λοιπόν.



Anna Calvi, Πολυσυζητημένο όνομα που φαντάζομαι σε λίγο καιρό όλοι θα μιλάνε γι'αυτήν (το κοινό δηλαδή γιατί ήδη το κάνουν εκείνοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις). Μια νέα PJ μαζί με Siouxsie και μια δόση κλασικίζουσας δικής μας Monika και πρόσφατης Nicole Atkins. Υγρές νυχτερινές κιθάρες γρατσουνάνε μιλιμαλιστικές rock 'n roll μπαλάντες και η φωνή της Calvi καλύπτει με ευκολία και αυτοπεποίθηση όλο τον υπόλοιπο χώρο. Είναι και όμορφη πανάθεμά την..



Και τέλος ο δίσκος της χρονιάς έως τώρα, όχι από την PJ όπως σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από τους Trail of Dead - Tao of the Dead. Κιθαριστικό alternative rock έτσι όπως το παίζουν λίγοι. Δισκάρα που ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος και σε ταξιδεύει σε όσα έχεις αγαπήσει σε αυτούς στο παρελθόν αλλά και σε όλη την ιστορία του αμερικάνικού indie (και όχι μόνο) rock.

1 σχόλιο: