Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

No. 1

No.1 ARCADE FIRE - THE SUBURBS



Ήταν μια υπέροχη μουσική χρονιά! Με συναυλίες, πάρτυ, εκπομπές, αφιερώματα, διαγωνισμούς, συλλογές-δώρa, καινούργιο ηχοσύστημα, περισσότερα cd και βινύλια. Με δίσκους σαν το The Suburbs που ψιθυρίζουν και φωνάζουν προσωπικές ιστορίες του suburbanisation, της πραγματικής ιστορίας που κρύβεται πίσω από την οικονομική κρίση. Δίσκους που έχουν να πουν κάτι για την κρίσιμη κοινωνική κατάσταση και συνοψίζουν τη δημοφιλή αλλά σκεπτόμενη ροκ μουσική σήμερα, μακριά από εντυπωσιασμούς, πόζες και κολλήματα. Προσιτή και επική ταυτόχρονα, με διαρκή ένταση και κορυφώσεις που οδηγούν σε ήρεμες, ονειρώδεις διαδρομές. Ο μόνος δίσκος φέτος που μπορώ να ακούω πολλές φορές από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν θα έχει διάρκεια; Αrcade Fire είναι αυτοί. Και βέβαια θα έχει. Μιλάμε για ποπ μουσική, όχι για κλασική.

Όσον αφορά την blogovision για άλλη μια χρονιά με αποζημίωσε. Άκόμα και όταν βαριόμουν ή απορούσα με τις indie εμμονές πολλών από εσάς, και φέτος ανακάλυψα διαμαντάκια και γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους.Στο αυριανό πάρτυ είναι λίγο δύσκολο να έρθω λόγω απόστασης αλλά θα το προσπαθήσω.Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα παίρνοντας σαφή θέση υπερ των Arcade Fire και κατά των The National (update: με μια πρόχειρη ματιά σε λίστες συναγωνιστών που ψηφίζουν ψηλά τους δεύτερους, δε διακρίνω πουθενά τους πρώτους. Απόδειξη της ύπαρξης μιας υποκινούμενης προσπάθειας να σπηλωθεί ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς από τους ξενέρωτους).

Τέλος εντός ημερών θα ανεβάσω στο μπλογκ την χτεσινή εκπομπή με τα καλύτερα της χρονιάς για όσους από εσάς θέλετε να την ακούσετε. Υγεία σε όλους και καλό μουσικό 2011!

Η ολοκληρωμένη λίστα

NO.1 ARCADE FIRE - THE SUBURBS
NO.2 HOT CHIP - ONE LIFE STAND
NO.3 ARIEL'S PINK HAUNTED GRAFFITI - BEFORE TODAY
NO.4 JANELLE MONAE - THE ARCHANDROID
NO.5 DANGER MOUSE & SPARKLEHORSE - DARK NIGHT OF THE SOUL
NO.6 JOANNA NEWSOM - HAVE ONE ON ME
NO.7 KILLING JOKE - ABSOLUTE DISSENT
NO.8 THE BLACK KEYS - BRPOTHERS
NO.9 ELECTRIC LITANY - HOW TO BE A CHILD AND WIN THE WAR
NO.10 BROKEN BELLS - S.T.
NO.11 GONJA SUFI - A SUFI AND A KILLER
NO.12 SHEARWATER - THE GOLDEN ARCHIPELAGO
NO.13 VAMPIRE WEEKEND - CONTRA
NO.14 THE SMILES AND FROWNS - THE ECHOES OF TIME
NO.15 AEROPLANE - WE CAN'T FLY
ΝΟ.16 THE DRUMS - S.T.
NO.17 FIVE STAR HOTEL - THIS SOUND
NO.18 LES SAVY FAV - ROOT FOR RUIN
NO.19 TWIN SHADOW - FORGET
NO.20 MIKE PATTON - MONDO CANE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου