Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Archive 10/11 στην Ακτή Δυμαίων

Οι Archive χθες το βράδυ στην Ακτή Δυμαίων (πρώην Παλαιό Πτωχοκομείο) μάξεψαν κόσμο που δεν έχει ξαναμαζευτεί στην πόλη από άλλη ποπ και ροκ μπάντα, τουλάχιστον του δικού τους βεληνεκούς. Γέμισε ασφυκτικά ο υπέροχος αυτός χώρος. Γέμισε απο κόσμο που περίμενε μάταια να ακούσει το fuck you anyway αλλά αποζημιώθηκε απο μια μακρόσυρτη έκδοση του Again, όπου ακόμα και εμείς που είχαμε απο ώρα βαρεθεί σηκωθήκαμε να αποτιμήσουμε φόρο τιμής στα 4-5 πρώτα λεπτά αυτού του τραγουδιού. Στα υπόλοιπα γυρίσαμε στο καθιστικό γιατί μετά απο 1.30 ώρα σκοτεινών διαθέσεων οι Archive μας έδιναν τα ίδια και τα ίδια.
Το encore είχε το Numb που ξεσήκωσε τους πάντες, ειδικά εκεί που τα σπάει. Απόρησα που το τοπικό κοινό έχει τέτοια ροκ φλέβα. Μπα, απλά θέλει να τα σπάσει και ψάχνει την ευκαιρία. Συμπτώματα μάζας κιόλας, το μίγμα έγινε εκρηκτικό και μετά το σπάσιμο έβλεπα σοβαρούς 40ηδες να χειροκροτάνε εκστασιασμένοι. Ύποπτα πράγματα αυτά..
Η 1η ώρα πέρασε απο ελπιδοφόρα, μιας και τα πρώτα κομμάτια του Controlling Crowds το επιτρέπουν αυτό, μέχρι βαρετά αφού το επαναλαμβανόμενο programming και το ρίξιμο των διαθέσεων που ευνοεί το γκρουπ μαζί με υποτυπώδες παίξιμο στην σκηνή αφαιρούσε βαθμιαία την έτσι κι αλλιώς ισχνή μουσικότητα των κομματιών. Όχι ότι ο δίσκος δεν είναι καλός, το αντίθετο, αλλά καλοκαίρι ακόμα σε κλειστό χώρο και 2 ώρες σκοτάδι μαζί, ε, δε μας πήγαν. Δεν την ονειρευτήκαμε αυτή τη συναυλία. Εμείς ήμαστε τρεις βέβαια και η πλειοψηφία θα διαφωνεί κάθετα.
Nevermind, στα συν το video wall και τα ασπρόμαυρα βιομηχανικά και μπαρόκ τοπία. Οι τραγουδιστές πολύ συμπαθητικές φατσούλες επίσης. Τι να κάνω όμως, δεν είμαι οπαδός των Archive με τίποτα. Απορώ πως έχουν τόσους πολλούς στην Ελλάδα. Α, κάτσε να σκεφτώ λίγο ποια άλλα συγκροτήματα ακόμα καλά κρατούν στη χώρα μας..

Υστερόγραφο: Μόλις ακούω στο ραδιόφωνο ότι έρχεται η Λένα Πλάτωνος. Φτου σου ρε φούστη!

1 σχόλιο:

  1. "Κάπως έτσι περιμέναμε όλοι το αρχι - 'του-ρου-ρού του-του-τού' (time to pretend) για να ξεσηκωθούμε, λόγω όμως της προηγηθείσας 'κοιλιάς' στην όλη φάση, η ανταπόκριση υπήρξε περισσότερο αποτέλεσμα προγραμματισμένων αντανακλαστικών, παρά ενθουσιώδους παρόρμησης (το γνωστό σύνδρομο της 'υποσυνείδητης εισιτηριακής απόσβεσης')".

    Αυτά τα λόγια της Ροζίτας Σπινάσα γραμμένα στο site mic.gr για το Live των MGMT στην Αθήνα, περιγράφουν πολύ καλά το τι συνέβη στο encore της συναυλίας των Archive στην Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή